FÖRENINGAR
Naturskyddsföreningen
Naturskyddsföreningen är ideell förening och den största miljöorganisationen i Sverige. På deras webbplats hittar du mängder med bra information bl a hur du som konsument kan tänka när du väljer produkter. Sök på ordet Ull och du hittar intressanta artiklar.

Svenska Fåravelsförbundet
Svenska Fåravelsförbundet har 24 distriktsföreningar fördelat över hela Sverige. Om du vill veta vad som är på gång där du bor så kan du kontakta dem. Är du nybörjare så kan de ofta hjälpa till med alla möjliga frågor så att du får en bra start med dina djur. På webbplatsen hittar du också ett kalendarium och länkar till rasföreningar samt fårklippare i hela landet.

Ullförmedlingen 
Ullförmedlingen är en arena för svensk ull genom att förmedla svensk ull, kunskap om svensk ull och kontakter inom den svenska ullbranschen. Ullförmedlingen möjliggör och förenklar inköp och försäljning av ull mellan fårägare och ullförädlare. Ullförmedlingen har en facebookgrupp och en grupp för diskussioner.

Ullkartan 
En plats där du kan sälja och/eller förädla din ull. Claudia Dillmann har tagit initiativ till och ordnat en googlekarta med ulluppköpare i landet, för att visa fårägarna en bild över vart man faktiskt kan vända sig för att sälja sin ull. Kontakter och kommunikation sker direkt med uppköpare, som är ansvariga för sina respektive företag/organisationer.

Ullvilja
Ullvilja är en nystartad förening med syfte att främja och utveckla svensk ullförädling. Föreningen har som målsättning att vara en paraplyorganisation för ull och med den svenska fårullen i fokus.

ULLFÖRETAG, SPINNERIER OCH TVÄTTERI

Nya Ullkraft AB 
Svensk Ullberedning AB
Svensk Ullmanufaktur
Ullcentrum 
Åddebo Ull 
Östergötlands Ullspinneri 

Spinnerier
Båvens Spinnhus AB, Sparreholm 
Filtmakeriet  
Gotlands Spinneri
Solkustens spinnverkstad
Spinneriet Brinkhantverk
Stenkyrka Ullspinneri
Yarns and barns

Tvätteri
Ullkontoret